Sabtu, 1 Oktober 2016

BANGKIT! FANZINE – Isu #2.5


Terbit dan diedar secara rasmi pada 1 Oktober 2016, BANGKIT! #2.5 adalah keluaran khas KLZF2016. Ianya bersempena acara Kuala Lumpur: Zine Festival x Indie Comics x Distro Day Out yang berlangsung pada 8 Oktober di Awegallery, Petaling Jaya. “Special Issue” ini hanya berketebalan 28 mukasurat (termasuk kulit luar), bersaiz A5 dan ditulis sepenuhnya dalam Bahasa Melayu.

BANGKIT! #2.5 memuatkan bual-bicara eksklusif berkaitan buku travelog punk rock MANSAU ANSAU (bersama penulisnya Benny Pangazou), interbiu bersama band punk AYAM HITAM (Kuala Lumpur) dan MEDIA SKEPTIC (Seremban). Rencana mengenai band all-female punk rock MISGIVE (Kota Kinabalu) dipaparkan di dalam ruangan Ekspos. Isu ini turut menampilkan informasi-informasi terkini scene hardcore punk dan penerbitan independen tempatan dan tidak ketinggalan rebiu audio. 

Atas nama “keluaran khas”, isu #2.5 menonjolkan sedikit kelainan berbanding kebiasaan di mana turut disajikan karya-karya seni termasuklah komik mini 2-mukasurat “Spirit DIY” sumbangan kartunis bebas Aku Napie dan juga segmen puisi menghidangkan beberapa buah sajak. Lakaran bergelar “Kibota” pada kulit hadapan dihasilkan oleh Adi Herman (cerita mengenainya juga ada ditulis dalam isu ini).

BANGKIT! #2.5 diedarkan secara rasmi di acara #klzficddo2016 oleh pihak dilantik: DDT DISTRIBUTIONS – fb.com/ddtdistro. Boleh juga diperolehi melalui pesanan pos sebagaimana butiran berikut:

Harga: RM3 senaskah
+ Kos Pengeposan:
RM2 posbiasa
RM4 posdaftar
RM8 poslaju Semenanjung / RM12 poslaju Borneo

Pembayaran:
MAYBANK – 153010198114
SUFIAN MOHAMED SALLEH

Hubungi:
fb.com/piankvlt – Pyan Nathias (editor)
fb.com/bangkitzine – Bangkit! Facebook
whatsapp 019-2597570

Tiada ulasan:

Catat Ulasan